«لطفا رزومه خود را برای ما ارسال کنید» جمله ای است که هر شخص جویای کار با آن مواجه می شود. یکی از دغدغه های اصلی و مهم دانشجویان حین تحصیل و پس از فارغ التحصیلی، ورود به بازار کار مرتبط و حتی غیرمرتبط با رشته تحصیلی آن ها است. فضای دانشگاه و فضای کار در ...

«لطفا رزومه خود را برای ما ارسال کنید» جمله ای است که هر شخص جویای کار با آن مواجه می شود. یکی از دغدغه های اصلی و مهم دانشجویان حین تحصیل و پس از فارغ التحصیلی، ورود به بازار کار مرتبط و حتی غیرمرتبط با رشته تحصیلی آن ها است. فضای دانشگاه و فضای کار در ایران از یکدیگر بسیار متفاوت است؛ به همین علت است که «مهارت و تخصص» به صورت جداگانه تعریف می‌شود. اقدامات مورد نیاز برای وارد شدن به بازار کار چیست؟
گوش‌هایتان را به شنیدن اپیزود سوم ماگ‌کست دعوت کنید تا بهتر و بیشتر درمورد «چگونگی ورود به فضای کسب و کار» آشنا شوید.

اهمیت انتخاب رشته برای ورود به بازار کار

خانواده، اولین رویارویی انسان با اجتماع است. محیط، فرهنگ و تفکر هر خانواده می‌تواند سهم مهمی در انتخاب رشته فرزندان داشته باشد. معمولا افرادی که رشته تحصیلی خود را با توجه به خواست خانواده انتخاب می‌کنند، رضایت چندانی ندارند. آنچه در انتخاب رشته مهم است، شناخت و نگرش هر فرد نسبت به توانایی‌ها و چشم‌انداز رشته مورد نظر است. اما این را هم در نظر داشته باشید که می‌توانید در کنار رشته تحصیلی به کسب مهارت‌های غیردرسی نیز بپردازید، در آن تجربه و مهارت کسب و کنید و حتی وارد بازار کار آن مهارت شوید.

ترفندهایی برای فضای کسب و کار

اگر می‌خواهید کسب و کار قدرتمندی را شروع کنید یا در محیطی با چهارچوب‌های خاص مشغول به کار شوید، بهتر است چند مهارت را در خود تقویت کنید. توانایی‌هایی مثل تفکر نقادانه، تفکر خلاق، مهارت‌های فضای کسب و کار و زندگی شغلی باید به اصول زندگی شما تبدیل شوند تا کیفیت زندگی افزایش پیدا کند و به تبع آن بتوانید به درجات قابل قبولی از فضای کار دست یابید. از تمرین و تقویت ذهن برای حل مسائل نیز غافل نشوید. اینکه بتوانید چندین مساله را در ذهن حل کنید و به سرانجام برسانید، مهارتی است که با تمرین به دست می‌آید.

فواید مهارت‌ها در حوزه کار

ممکن است تحصیل در دانشگاهی معتبر برای بسیاری از موسسات، شرکت‌ها و… اهمیت بالایی داشته باشند. اما امروزه ذهنیت بیشتر افراد به سمت خلاقیت، مهارت و تجربه افراد پیشروی می‌کند. اگر هدف شما از درس خواندن به‌دست آوردن مدرک و القابی مانند مهندس، دکتر، قاضی، هنرمند و… است، بهتر است از ابتدا وارد فضای تحصیلات دانشگاهی نشوید! چراکه در میانه راه دل‌زده خواهید شد و نمی‌توانید با سختی‌های رشته‌تان کنار بیایید.

نکته مهمی که دانشجویان باید در نظر داشته باشند، کسب مهارت است. اگر دانشجو هستید، حتما در کنار درس، فضایی را برای خود ایجاد کنید تا بتوانید با محیط کار، کار تیمی و استفاده از خلاقیت برای حل مساله آشنا شوید. اینگونه بعد از فارغ‌التحصیلی رزومه‌ای دارید که شما را از دیگران متمایز می‌کند.

در تخصص خود حرفه‌ای شوید

شرط مهم برای ورود به حوزه کار، تخصص شما است. تفکر غلطی که باعث کمرنگ شدن اهمیت کسب مهارت می‌شود، دستیابی به مدارک و مدارج بالاتر دانشگاهی است. افراد با افزایش اعتبار مدرک می‌خواهند شغلی مناسب مدرک پیدا کنند، نه شغلی متناسب شخصیت و توانایی خود! اینکه بتوانید دانش دانشگاهی خود را ارتقا دهید، امری بسیار موثر برای بازار کار است؛

ارتقای دانش مهارتی و تجربه را فراموش نکنید. قدم به قدم به‌دنبال توانمند‌سازی شخصی باشید و فضا را برای کسب تجربه به هر شکل و در هر قالبی که می‌توانید فراهم کنید.

چرا و چگونگی ورود به بازار کار را گوش جان دهید

تمام این موضوعات و صحبت‌های بیشتر را می‌توانید در قسمت سوم ماگ‌کست، در گفتگو با سرکار خانم دکتر کتایون سپهری بشنوید.
منتظر ایده‌ها و نظرات شما شنوندگان ماگ‌کست هستیم.